Hvorfor vælge lakering med pulverlak?

Hvad er pulverlakering?

Pulverlakering er, som navnet antyder, lakering med pulver. Det foregår på den måde, at emnet først og fremmest rengøres og forbehandles. Herefter bliver pulvermalingen elektrostatisk opladet og emnet som skal males jordes til stel (minus). Pulvermalingen tilføres via vores manuelle lakeringsanlæg. Efter påføring varmebehandles emnet med op til ca. 200°C, og herved flyder pulveret sammen og danner en ensartet flot overflade. Så snart emnet har forladt ovnen og er afkølet, sidder pulveret fast som en rubust, stærk hærdet lak.


Ideel løsning til indendørs og udendørs brug

Pulverlakering er en rigtig god løsning, når det kommer til overfladebehandling af bl.a. stål og aluminiums emne til indendørs og udendørs brug. Pulvermalingen bliver efter endt bagning meget slidstærkt og kan tåle hårdt slidtage, høje temperature og er modstandsdygtig overfor visse olier og kemikalier. Alle vores pulverlakker er desuden UV bestandige med mindre andet er angivet.

Overfladebehandlingen med pulverlak giver en ensartet flot udseende. Pulvermaling tilbydes i mange farver (RAL, NCS) i høj glans, silke mat, hel mat og struktur pulvermaling. Desuden findes der rigtig mange special farver med og uden metallic. Derudover kan man som tilvalg påføre en klarlak for at opnå eksempelvis mere dybde eller glans. 

Klarlak anvendes også til effekter, da vi kan tilføre metallic til pulverlakken i større eller mindre mængder -alt afhængig ønske. Klarlakker fåes i både mat og blank.

Til udendørs brug afbefaler vi, at der påføres en primer for at beskytte emner ekstra godt. Hos HH Powder Tech ApS vil vi altid rådgive og vejlede vores kunder, så du for den rette pulverlakering til dit behov. 


Hvad mener i med 2 lags og 3 lags pulverlakering?

En pulverlakering kan indeholde flere lag pulvermaling for at opnå det ønskede resultat.

Ved en 2 lags lak menes der som hovedregel 1 lag pulver iform af primer og 1 lag "top coat" i den ønskede farve.

Ved en 3 lags lak menes der som hovedregel 1 lag pulver iform af primer, 1 lag "top coat"  i den ønskede farve og 1 lag klarlak.


Behøver jeg flere lag pulverlak på mit emne?

Det er ikke noget krav, at der skal påføres flere lag pulverlak. I mange tilfælde er 1 lag tilstrækkeligt.

Vi anbefaler dog, at hvis der er tale om stål og støbegods til udendørs brug, bør disse lakeres i en 2 lags process for at opnå den bedste beskyttelse mod korrision. Vi anbefaler en primer til emner som anvendes eller monteres i et kritisk miljø. Eksempelvis ved kyst eller industriområder. Primer anvendes til Offshore, hvor kravet til korrisionsklassen er ekstra høj. Primere anvendes også for at give en flottere og mere ensartet overflade inden top coat påføres.


Skal pulverlakeret emner vedligeholdes?

Som alle andre lakerede overflader skal pulverlakken også vedligeholdes for at opnå længst holdbarhed. Det er derfor vigtigt, at overfladerne vaskes jævnligt med en mild PH neutral sæbe og vand. En beskidt overflade har størst risiko for at tage skade og derved kan korrision opstå. Det anbefaldes også, at bl.a. fælge til bil, mc mv. vaskes ofte, da bremsestøv kan "brænde" sig fast på de lakerede overflader. Er det nødvendigt at anvende en fælgrens bør denne også være PH neutral, da pulverlakken ellers kan tage skade.


Kan man spartle inden pulverlakering?

Ja, det kan man faktisk godt. Det er dog vigtigt at benytte en metalisk spartel, som kan holde til den høje temperatur emnerne udsættes for under bagning af pulverlakken. Vi spartler mindre skader på bl.a. aluminiumsfælge mm.

Har du spørgsmål til, om en eventuel skade kan repareres så send gerne et par billeder til os. 


Kan man pulverlakere på plastik, glasfiber eller træ?

Det korte svar er nej. Det er ikke muligt at pulverlakere på plastik og glasfiber.

Dog kan man godt pulverlakere på MDF træ. Dette kræver en speciel pulvermaling som vi ikke tilbyder.


Hvor høje temperature kan pulverlak modstå?

S
om hovedregel bør almindelige pulvermalinger ikke udsættes for temperaturer over 80-100° C i længere tid.

Det anbefales derfor ikke at pulverlakere på emner som udsættes for meget høj varmepåvirkning.

HH Powder Tech ApS lagerfører enkelte pulvermalinger som er udviklet til at modstå temperature op til 550°C

Kontakt os, hvis du har nogle spørgsmål til "high temp" applikationer og pulvermalinger.


Kan der males direkte oven på den eksisterende gamle lak?


Som udgangspunkt bør der aldrig pulverlakeres ovenpå en eksisterende lak, da den gamle muligvis lak ikke kan tåle varmen fra ovnen. Der kan også udskilles olier fra opvarmningen, som kan påvirke holdbarheden eller udseendet på den nye pulverlak.


Det er dog muligt at pulverlakere ovenpå eksisterende pulverlak. Den gamle pulverlak slibes, så man sikre det nye lag pulvermaling hæfter korrekt.


Er det muligt at få pulverlak til at holde på chrome?


Ja, dette er muligt og endda med gode lakresultater. Kontakt os gerne for yderlig info.Kan i fjerne den gamle maling og klargøre mit emne inden pulverlak?


Ja, vi kan sørge for hele processen fra start til slut. Vi sørger for den gamle lak fjernes og overfladen forbehandles med eksempelvis blæsning/slibning/affedtning inden emnet sendes videre til påføring af pulvermaling.


Er pulverlakering dyre end traditionel vådlakering?


Nej, i langt de fleste tilfælde er pulverlak et billigere alternativ til bl.a. vådlakering, da pulvermaling er billigere i indkøb og hurtigere at male med.

Typisk kan pulverlak males med flere lag lak indenfor få minutter alt afhængig af godstykkels hvilket gør, at der kan spares tid i hele malerprocesse. 


Er pulverlakring bedre for miljøet end traditionel vådlakering?

Ja, pulverlakering er bedre for miljøet, da dette ikke udleder nogle opløsningsmidler iforhold til traditionel vådlakering. Det er derfor mindre farligt for de personer som arbejder med det, idet der ikke udledes nogle giftige dampe under lakeringsprocessen.
Derudover er malerprocessen mere effektiv da overskydende pulvermaling typisk opsamles og bruges igen for at undgå spild. Derved kan man opnå hele 95% udnyttelse af pulvermalingen.


 Har du spørgsmål så kontakt os endelig via vores kontakt formular her på siden...


Copyright © HH Powder Tech Aps 2023