Hvorfor vælge lakering med pulverlak?

Hvad er pulverlakering?

Pulverlakering er, som navnet antyder, lakering med pulver. Det foregår på den måde, at emnet der skal lakeres først og fremmest rengøres og forbehandles. Herefter bliver pulveret elektrostatisk opladet, så det pågældende emne der skal lakeres, tiltrækker pulveret. Pulverlakken tilføres via vores manuelle lakeringsanlæg, så emnet til sidst er dækket i den rette mægde og lagtykkelse. Efter påføring af pulveret varmebehandles det pågældende emne med op til 180 grader, så pulveret kan flyde sammen og danne en ensartet overflade. Så snart emnerne er ude af ovnen, sidder pulveret fast som en robust, stærk og helt hærdet lak og kan dermed tages i bruges med det samme efter endt overfladebehandlingen.

Ideel løsning til indendørs og udendørs brug

Pulverlakering er en rigtig god løsning når det kommer til overfladebehandling af emner både til indendørs og udendørs brug. Pulveret bliver efter endt bagning meget sidstærkt og kan tåle hårdt slidtage, høje temperaturer og er modstandsdygtig overfor de fleste opløsningsmidler som benzin, olier m.m. Alle vores pulverlakker er desuden UV bestandige med mindre andet er angivet.

Overfladebehandlingen med pulverlak giver også en mere ensartet overflade, hvilket for det første giver et rigtig flot udseende. Pulverlak tilbydes i mange farver, overflader i høj glans, silke mat og hel mat. Vi tilbyder også pulverlak i struktur overflader eller metallic. Derudover kan man, som tilvalg, påføre en klarlak på de fleste pulverlakker for at opnå højere glans, farvedybde og beskyttelse. Klarlak anvendes også til effekter, da vi kan tilføre metal flakes til pulverlakken i større eller mindre mængder -alt afhængig af hvad man er til.

Til udendørs brug afbefaler vi, at der påføres en primer for at beskytte emner ekstra godt. Hos HH Powder Tech ApS vil vi altid rådgive og vejlede vores kunder, så du for den rette pulverlakering til dit behov. 

Hvad mener i med 2 lags og 3 lags pulverlakering?

En pulverlakering kan indeholde flere lag pulver for at opnå det ønskede resultat.

Ved en 2 lags lak menes der som hovedregel 1 lag pulver iform af primer og 1 lag "top coat" i den ønskede farve.

Ved en 3 lags lak menes der som hovedregel 1 lag pulver iform af primer, 1 lag "top coat"  i den ønskede farve og 1 lag klarlak.

Behøver jeg flere lag pulverlak på mit emne?

Det er ikke noget krav, at der skal påføres flere lag pulverlak. I mange tilfælde er 1 lag pulver tilstrækkeligt.

Vi anbefaler dog, at hvis der er tale om stål og støbegods til udendørs brug bør disse lakeres i en 2 lags proces for at opnå den bedste rustbeskyttelse. Som hovedregel anbefales primer til kritiske miljø'er, hvor der er risiko for, at emnet kan få små lakskader ved brug og/eller emnet er i længerevarende kontakt med vej eller havsalt. Det er her primeren har sin helt store fordel. Primer anvendes derudover til Offshore, hvor kravet til rustbeskyttelsen er ekstra høj. 

Udover rustbeskyttelse har primeren også andre fordele, idet den er med til at gøre overfladen ensartet. Hvis man har et emne, som tidligere har været udsat for rustangreb eller ir, og hvor metallet viser tegn på tæring, kan primeren med fordel anvendes til, at fylde disse "krater" ud, og man opnår herved et mere ensartet og flottere lakresultat.
 

Har du spørgsmål så kontakt os endelig via vores kontakt formular her på siden.

Copyright © HH Powder Tech Aps 2023